twyns-case-rotterdam-mainslider

Rotterdam:

Eindelijk alles in één digitaal handhaafsysteem

Van de haven tot de horeca

“Wij willen een partner die de hele scope van verschillende systemen, toepassingen, handhavingsgebieden, afdelingen, organisaties et cetera in Rotterdam met ons kan overzien en vertalen naar één (1!) systeem.”


Geen woorden maar daden, het zijn de vier woorden die bij de stad Rotterdam horen. De stad is erom vermaard. Binnen de gemeente heeft deze ondernemende en resultaatgerichte houding er soms toe geleid dat er op het gebied van handhaving op verschillende plekken verschillende oplossingen en systemen zijn ontwikkeld. Deze werken op zichzelf goed, maar om de ontwikkelingen bij te houden en efficiënt te kunnen (blijven) werken is er veel maatwerk nodig. De gemeente heeft daarom de uitdrukkelijke wens uitgesproken om op dit gebied in de toekomst met één (1!) systeem te willen werken. ‘Rotterdam’ zocht daarom een partner die de hele scope van verschillende systemen, toepassingen, handhavingsgebieden, afdelingen, organisaties, et cetera met hen kon overzien en vertalen naar dat ene systeem. Ad Walraven, CCO van Twyns: “De gemeente realiseerde zich dat het ging om terrein dat we met elkaar moesten en moeten ontginnen. We moeten elkaar daarom telkens heel scherp houden, de zaken voortdurend van alle kanten bekijken, voor de hand liggende en totaal niet voor de hand liggende vragen durven stellen om tot een compleet beeld te komen.” De open, flexibele en expert houding van Twyns heeft daarbij een doorslaggevende rol gespeeld.

Standaardoplossing handhavingprocessen

“Het is voor ons een louterende ervaring om bij een dergelijk complex grootstedelijk vraagstuk een opdrachtgever tegenover ons te hebben die zichzelf telkens weer uitdaagt om tot de beste oplossing te komen. En ons daarmee ook natuurlijk.”


Rotterdam wil een standaardoplossing voor de handhavingprocessen met zowel een frontend- als backend functionaliteit, plaats- en device onafhankelijk werkend, passend binnen de Rotterdamse ICT-infrastructuur en architectuur, eenvoudige gegevensuitwisseling met andere systemen en bronnen.

Bijzonder aan deze implementatie is dat de oude dossiers in de oude systemen worden afgewikkeld en daarmee parallel bleven lopen aan de nieuwe dossiers die worden ingevoerd in het nieuwe systeem. Dossiers die spelen van de haven tot de horeca en die de 500 Rotterdamse BOA’s onder hun hoede hebben.

Twyns in de praktijk

twyns-cases-overview-oosterhout

Oosterhout:

pakt door met Twyns

Na eerst voor de ‘meldingen’ Twyns in te zetten, koos Oosterhout er ook voor om de voor de handhaving van evenementen, drank- en horecawet en andere controles voortaan gebruik te willen maken van ons platform.

twyns-cases-overview-rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat:

te land en ‘ter zee’

Wie aan verkeer denkt denkt aan wielen, maar we hebben in Nederland natuurlijk ook scheepsverkeer. En ook daar gelden regels die moeten worden gehandhaafd. De 100 weginspecteurs en hun 150 collega’s op het water maken gebruik van het Twyns platform. 

twyns-informatiegestuurd-handhaven-whitepaper

Twyns in de praktijk

Alle Cases

Bekijk alle cases waar Twyns aan heeft gewerkt. Hoe het platform wordt ingezet en wat wij voor diverse branches en organisaties kunnen betekenen.

Cookie-instellingen
U kunt hieronder uw cookie-instellingen kiezen en accepteren: